EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Meggyosztás_sajtóanyag

Meggyosztás_sajtóanyag

Sajtóanyag - 2018

 

Ismét tonnaszám kóstolható ingyen Budapesten és 6 megyében a zamatos magyar meggy, bár az étkezési célú gyümölcs értékesítési ára ezt idén nem indokolja. Ha meggyszezon, akkor meggyosztás a magyar Tészektől országszerte.

A csodaszép, nagy szemű, egészséges gyümölcsök bárhol és bármikor a járókelők kezében landolhatnak, a mobil hostessek néhány rekesszel a délelőtti órákban rajtaütés szerűen is megjelennek. Csütörtöktől szombatig mintegy 30 településen, közel 60 már-már megszokott helyszínen várják a termelők képviselői a kóstolni vágyókat és több kórházban idén is minden beteg és dolgozó kap egy adag meggyet.

Hívhatjuk már hagyományosnak is a meggyosztást, immár 4 éve, hogy az akkori kilátástalannak tűnő helyzet életre hívta a figyelemfelkeltő akciót, tudtuk meg az akció szervezőjétől. Keresztes György kiemelte, hogy az elmúlt években már az áraktól függetlenül folytatódott a sorozat, hisz e csodálatos gyümölcsöt mindenkinek meg kellene kóstolnia. Az akció célja, hogy a friss meggy újra elfoglalja méltó helyét a családok asztalán, ráadásul segít a helyi termelők és a fogyasztók egymásra találásában. A meggyes ételek néhány hétig folyamatosan elérhetők a csatlakozó éttermekben.

Az elmúlt évek bővelkedtek tanulságos, mulatságos vagy éppen bosszantó esetekben is. A meggyosztás sokaknál keltette a korlátlan szétosztás képét. Kosarakkal, vödrökkel álltak sorban már órákkal a kezdés előtt a meghirdetett helyszíneken. Jellemzően ezeken hangzott el legtöbbször az a kérdés is, hogy miért csak ennyit adunk…

Azok a járókelők, akik meglepetésként kapták a kóstolókat, kivétel nélkül hálásak és boldogok voltak, számolatlanul érkeztek a köszönő üzenetek, hívások. A termelőkhöz jónéhányan közvetlenül is eljutottak vásárolni, sok-sok elégedett visszajelzést kaptunk ezekért is. A korházakban a betegek Facebook posztokban találgatták, hogy vajon ki és miért kedveskedett nekik.

Idén más gyümölcsökkel is elkezdődnek a hasonló marketingakciók, a kajszibaracktól a bodzán át a dióig sok-sok időpontban és helyszínen felbukkannak majd a Tészek hostessei. Az akciók a www.ezerkert.hu oldalon követhetők!

 

Bővebb információ:

Keresztes György: +36 (70) 314 9501, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.ezerkert.hu

 

 

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.